وقتی مردم درباره علائم رایج ام اس با هم صحبت می‌کنند بیشتر از مشکلاتی مانند مشکلات بینایی، سوزش و بی‌حسی و خستگی می‌گویند. آن‌ها رابطه افسردگی، اضطراب و ام اس را به حساب نمی‌آورند در صورتی که این، یکی از مشکلات اصلی است که برای بیماران ‌ام اس پیش می‌آید.

محققان معتقدند افسردگی یکی از نشانه‌های متداول ام اس است. این اتفاق فقط یک واکنش به چالش‌ها و نگرانی‌های پیش آمده بر اثر این بیماری مزمن نیست، بلکه به دلیل تغییرات التهابی در سیستم ایمنی بدن به وجود می‌آید. محققان در مطالعاتشان به شواهدی دست یافته‌اند که ارتباط بین التهاب و افسردگی را نشان می‌دهد.

طبق تحقیقات انجام شده، حداقل ۵۰ درصد افراد مبتلا به ام اس در زندگی خود دچار افسردگی می‌شوند. در حالی که مردم با ابتلا به بیماری‌های دیگر نیز دچار افسردگی می‌شوند اما درجه آن در بیماری‌های مزمنی مانند ام‌اس بالاتر است. حتی خطر ابتلا به خودکشی در بیماران مبتلا به ام‌اس دو برابر افراد عادی است به همین دلیل شناخت تغییرات خلقی در این بیماران و مقابله با آن بسیار مهم است.

اضطراب اغلب با افسردگی همراه است اما گاهی نیز به خودی خود رخ می‌دهد و همچنین در بیماران مبتلا به ام‌اس نیز رایج است و ممکن است بخشی از التهاب همراه با اضطراب باشد.

حتی زمانی که افسردگی و اضطراب باعث التهاب یا بدتر شدن آن می‌شود اما باز هم می‌توانند به طور موثر با روان درمانی (مشاوره)، داروهای ضد افسردگی یا ضد اضطراب، حمایت اجتماعی و استراتژی‌های زندگی سالم مانند ورزش منظم و پیروی از یک رژیم غذایی مغذی درمان شوند.

 

اضطراب در اثر ترس از بیماری‌های مزمن مانند ام اس

تشخیص بیماری‌های جدی به عنوان یک بحران در زندگی به حساب می‌آید و احساس اضطراب و نگرانی، واکنش طبیعی انسان به چنین بحران‌هایی است. بعد از اینکه بفهمید دچار ام اس یا هر بیماری مزمن دیگری شده‌اید یا بر اثر این بیماری کسی را از دست بدهید خیلی طبیعی است که گریه کنید.

افسردگی به شکل احساسات مختلفی خود را نشان می‌دهد و ممکن است این احساس شوکه شدن، عصبانیت، گناه یا ناراحتی باشد خیلی ازاین احساس‌ها از نشانه‌های افسردگی هستند اما ترس و افسردگی کمی متفاوت است و زمانی رخ می‌دهد که غم و اندوه به شدت زیاد می‌شود و ممکن است وقتی با شکست‌های درمانی رو به رو شوند دوباره رخ دهد.

 

 

کمک به افسردگی و اضطراب افراد

مانند ترس، افسردگی هم می‌تواند خود را کنترل کند اما گاهی این اتفاق نمی‌افتد و به افسردگی مزمن تبدیل می‌شود و باعث عصبی شدن می‌شود و عواملی مانند بدن درد، کم انرژی بودن و مشکلات گوارشی را به وجود می‌آورد. این عوامل تاثیرات منفی بر روابط اجتماعی و حرفه‌ای می‌گذارد. وقتی نشانه‌های افسردگی خود را بروز می‌دهند به جای انکار و مخفی کردنشان باید در پی درمان آن برویم و برای اینکار بهتر است به روانشناس و مشاور مراجعه کنیم.

یک نویسنده ۵۸ ساله که در ۲۸ سالگی مبتلا به ام اس شد یک بحران افسردگی را در طی درمانش تجربه کرد ولی خوشبختانه توانست آن را پشت سر بگذارد. در برهه‌ای از زمان او همزمان دچار سنگ کلیه و مشکلات گوارشی نیز شد بعد از اینکه در صدد درمان آن‌ها نیز برآمد می‌گفت بدترین احساس‌ها را داشتم و توسط ابری تاریک محاصره شده بودم و می‌دانستم این‌ها از علائم افسردگی هستند و برای درمان آن نزد یک مشاور و یک روانپزشک رفتم و آن‌ها توانستند به کمک دارو و رفتار شناختی او را مداوا کنند.

رفتار شناختی نوعی از روان درمانی است که بر پایه افکار فردی صورت می‌گیرد نه رویدادهای بیرونی. تا حد زیادی به این برمی‌گردد که فرد چه احساسی دارد و در این درمان درمانگر به فرد کمک می‌کند تا افکار منفی را به چالش بکشد و فرد را به سمت واقعیت سوق دهد. درمان رفتار شناختی به کسانی که مبتلا به ام اس هستند بسیار کمک می‌کند.

www.kalleh.com


موضوعات مرتبط: روانشناسی ام اس
برچسب‌ها: گروه پروانه های نارنجی نارنجی پروانه ها ام اس افسردگی اضطراب

تاريخ : سه شنبه 27 خرداد 1399 | 20:14 | نویسنده : گیتا منصوری |

از مضرات نوشابه برای مبتلایان به ام اس چه می دانید؟

به منظور بررسی مضرات نوشابه برای مبتلایان به ام اس شرکت کنندگان در یک مطالعه پرسشنامه‌ ای را در مورد رژیم غذایی خود تکمیل کردند. سپس میزان شباهت رژیم آن ‌ها با رژیم غذایی DASH (دش) بررسی شد.
رژیم غذایی DASH معمولاً به منظور کاهش فشارخون به افراد مبتلا به فشارخون بالا توصیه می ‌شود. در این رژیم غذایی به مصرف میوه ‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب، گوشت لخم، مرغ، ماهی، مغزها و حبوبات تاکید شده و مصرف غذاهای حاوی نمک، قند و چربی اشباع محدود می ‌شود.
از آنجاکه پیروی از رژیم غذایی DASH با کاهش خطر ابتلا به سایر بیماری‌ ها از جمله دیابت و بیماری قلبی – عروقی نیز مرتبط است، محققان تصیم گرفتند تاثیر آن را بر روی مبتلایان به ام اس بررسی کنند.
با توجه به میزان مصرف نوشابه ها شرکت کنندگان به ۵ گروه تقسیم شدند. بیشترین میزان مصرف مربوط به گروهی بود که به طور میانگین هر روز با مصرف این نوشیدنی ‌ها ۲۹۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌ کردند (معادل ۲ قوطی نوشابه). در مقابل این گروه افرادی قرار داشتند که به ندرت از این نوشیدنی ‌ها مصرف می‌ کردند.
نتایج نشان داد به طور کلی ارتباطی بین رژیم غذایی افراد و میزان پیشرفت بیماری وجود ندارد. اما در افرادی که نوشابه بیشتری مصرف می‌ کردند در مقایسه با کسانی که به ندرت از آن‌ ها استفاده می ‌کردند احتمال پیشرفت بیماری و بروز ناتوانی شدید ۵ برابر بیشتر بود.
اگرچه نتایج این مطالعه در مورد مضرات نوشابه برای این بیماران باید با انجام تحقیقات بزرگتر تائید شود، اما با توجه به اینکه نوشیدنی ‌های شیرین فاقد ارزش غذایی خاصی هستند توصیه می ‌شود افراد مبتلا به ام اس از مصرف آن ها خودداری کرده یا مصرف آن ها را به حداقل برسانند.
مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۸ میلادی در مورد مضرات نوشابه انجام و در مجله Clinical Journal of the American Society of Nephrology منتشر شد نشان داد که مصرف بیش از حد این نوشیدنی ها احتمال ابتلا به بیماری مزمن کلیه را ۶۱ درصد افزایش می دهد.
با توجه به نتایج تحقیقات انجام شده بهترین نوشیدنی برای حفظ سلامتی آب است. آب فاقد کالری است و نوشیدن آب کافی از بروز بسیاری از بیماری های جسمی و ذهنی پیشگیری می کند. هر چقدر میزان فعالیت بدنی روزانه بیشتر و اندازه بدن بزرگتر باشد بدن به آب بیشتری نیاز خواهد داشت.

www.novindiet.com


موضوعات مرتبط: تغذیه
برچسب‌ها: گروه پروانه های نارنجی نارنجی پروانه ها ام اس نوشابه مضرات

تاريخ : یک شنبه 25 خرداد 1399 | 22:31 | نویسنده : گیتا منصوری |

مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که سیستم اعصاب مرکزی را تحت تاثیر قرار می ‌دهد. در بیماری های خود ایمنی سیستم ایمنی به اشتباه به بخش هایی از بدن حمله می کند. نتایج تحقیقی که در مورد خواص کاکائو انجام و در مجله Journal of Neurology منتشر شده نشان می دهد فلاونوئیدهای موجود در کاکائو به کنترل علائم این بیماری کمک می کنند.

آشنایی با بیماری ام اس (MS):

در بیماران مبتلا به ام اس سیستم ایمنی بدن به بافت های عصبی سالم حمله می کنند. در نتیجه میلین از بین می رود. به همین علت در روند انتقال پیام های عصبی بین مغز و سایر قسمت های بدن اختلال ایجاد می شود. میلین که پوشش رشته های عصبی است از اعصاب محافظت کرده و در انتقال سیگنال های الکتریکی نقش دارد.
در سراسر جهان بیش از ۳ میلیون نفر به بیماری ام اس مبتلا هستند. این بیماری در هر دو جنس مشاهده می شود، اما شیوع آن در زنان در مقایسه با مردان بیشتر است. رایج ترین سن ابتلا به این بیماری محدوده سنی ۲۰ تا ۵۰ سالگی است. ام اس در سفید پوستان بیشتر مشاهده می ‌شود.
تاثیر ام اس در هر شخص متفاوت بوده و هر بیمار ممکن است فقط برخی از علائم را تجربه کند. شدت آسیب و نوع عصب آسیب دیده در بروز علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس نقش دارد. علائم این بیماری عبارتند از: ضعف عضلانی، بی ‌حسی، سوزن سوزن شدن بخش ‌هایی از بدن، درد مزمن، اختلال در بینایی، دو بینی اختلال در حفظ تعادل و هماهنگی، خستگی و اختلال در تمرکز.
پزشک به منظور تشخیص این بیماری سابقه پزشکی بیمار را بررسی می کند. سپس برای تشخیص دقیق تر دستور انجام MRI و گرفتن مایع مغزی نخاعی از محل ستون فقرات را می دهد. ممکن است آزمایشات دیگری نیز انجام شود تا از عدم ابتلای فرد به سایر بیماری های مشابه اطمینان حاصل شود.
در حال حاضر، بیماری ام اس درمان قطعی ندارد. با این حال، علائم بیماری به کمک برخی از داروها یا سایر روش‌ های درمانی کنترل می شود. تحقیقات نشان داده که پیروی از یک رژیم غذایی سالم می تواند هم در پیشگیری از این بیماری و هم در کنترل علائم آن نقش داشته باشد.

 

رژیم غذایی غربی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می ‌دهد. ویژگی این رژیم غذایی مصرف زیاد لبنیات پرچرب، گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده و مصرف ناکافی سبزیجات، میوه‌ ها، غلات کامل و لبنیات کم چرب است. محققان می گویند در افرادی که تغذیه سالمی دارند احتمال بروز این بیماری ۵۰ درصد کمتر است.
در سال ۲۰۱۷ در مجله Neurology مطالعه ای منتشر شد که نتایج آن نشان می‌ داد در مبتلایان به بیماری ام اس که رژیم غذایی شان سرشار از غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات است احتمال بروز مشکلات جسمی شدید کمتر است. همچنین سبک زندگی سالم احتمال بروز درد، افسردگی و خستگی را در این بیماران کاهش می ‌دهد.
یکی از مهم ترین مواد مغذی برای مبتلایان به ام اس ویتامین D است. دریافت کافی این ویتامین برای مبتلایان به این بیماری بسیار سودمند است. ویتامین D در برخی مواد غذایی یافت می شود، اما بیشتر آن در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌ شود. حفظ ویتامین D خون در محدوده طبیعی احتمال ابتلا به MS را کاهش می دهد.

خواص کاکائو و کاهش احساس خستگی در مبتلایان به بیماری ام اس:

شکلات تلخ حاوی ۷۰ تا ۸۵ درصد کاکائو است. بخش مهمی از خواص کاکائو به وجود فلاونوئید در آن مرتبط است. فلاونوئیدها در میوه‌ ها، سبزیجات و چای نیز وجود دارند. این ترکیبات خاصیت ضد التهابی، ضد دیابت و ضد سرطان داشته و از اعصاب محافظت می‌ کنند.
نتایج یک مطالعه قدیمی نشان می ‌دهد مصرف روزانه ۴۵ گرم شکلات تلخ می ‌تواند برای مبتلایان به سندرم خستگی مزمن مفید باشد. به همین علت گروهی از محققان با بررسی خواص کاکائو تاثیر مصرف آن را در بهبود خستگی در مبتلایان به بیماری ام اس بررسی کردند.
در این مطالعه ۴۰ بیمار مبتلا به ام اس عودکننده- فروکش کننده و خستگی به ۲ گروه تقسیم شدند. به مدت ۶ هفته گروهی از شرکت کنندگان یک لیوان نوشیدنی غنی از فلاونوئید و حاوی پودر کاکائو و گروه دیگر یک نوشیدنی حاوی مقادیر کم فلاونوئید دریافت کردند.
محققان مشاهده کردند مصرف نوشیدنی حاوی کاکائو با کاهش ۴۵ درصدی احساس خستگی همراه بود. همچنین این افراد درد کمتری را گزارش نمودند. نتایج این مطالعه نشان می‌ دهد که راهکارهای تغذیه ‌ای می ‌توانند خستگی را در مبتلایان به بیماری ام اس کاهش داده و کیفیت زندگی آن ‌ها را ارتقاء دهند.

novindiet.com


موضوعات مرتبط: تغذیه
برچسب‌ها: گروه پروانه های نارنجی نارنجی پروانه ها ام اس کاکائو

تاريخ : یک شنبه 25 خرداد 1399 | 22:21 | نویسنده : گیتا منصوری |

ویتامین D به کمک نور خورشید در پوست ساخته می‌شود. همچنین این ویتامین در برخی مواد غذایی مانند ماهی، زرده تخم‌مرغ، لبنیات غنی شده و مکمل‌های غذایی یافت می‌شود.
مطالعات گذشته نشان داده‌اند که در بیماران مبتلا به بیماری‌های نورودژنراتیو (تخریب کننده عصب) میزان ویتامین D خون در مقایسه با افراد سالم کمتر است. بنابراین، این فرضیه ایجاد شده که افزایش میزان این ویتامین (به کمک نور خورشید و یا دریافت مکمل) می‌تواند سودمند باشد. اعتقاد عمومی بر این است که مصرف مکمل ویتامین D می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری‌ها و یا روند پیشرفت آن‌ها را کاهش دهد.
نتایج یک مطالعه جدید که در مجلهNutritional Neuroscience منتشر شده نشان می‌دهد که ویتامین D از ابتلا به بیماری‌های نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروز یا ام اس (MS)، بیماری پارکینسون، بیماری آلزایمر و سایر بیماری‌های مغزی جلوگیری نمی‌کند. به عبارت دیگر، اگرچه ویتامین D برای حفظ سلامتی بدن ضروری است، اما یک درمان معجزه‌آسا برای اختلالات مرتبط با مغز به شمار نمی‌رود.
برخی مطالعات نشان داده‌اند که مواجهه با اشعه ماورای بنفش (UV) خورشید در برابر برخی‌ اختلالات عصبی مانند MS نقش حفاظتی دارد. به گفته محققان احتمالاً اشعه UV از طریق مسیری که به ویتامین D مرتبط نیست، این اثر مفید را اعمال می‌کند. البته لازم است در این مورد مطالعات بیشتری انجام شود.

www.novindiet.com


موضوعات مرتبط: تغذیه
برچسب‌ها: تغذیه بیماری ام اس پروانه های نارنجی ویتامین D

تاريخ : شنبه 24 خرداد 1399 | 13:26 | نویسنده : گیتا منصوری |

در این مطلب به دو مقاله در مورد یوگا و بیماری ام اس(MS) پرداخته میشود

بیماری MS یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی بوده و در این بیماری پوشش محافظ اعصابی که در مغز و نخاع قرار دارند تخریب می شود.

ام اس هنگامی در بدن آغاز می‌شود که گلبول‌های سفید که نقش دفاعی در بدن دارند به میلین (که حفاظتی برای رشته‌های عصبی است و کمک می‌کند که پیام‌های الکتریکی با سرعتی چندین برابر منتقل شوند) ، بجای یک عامل بیگانه حمله می‌کنند و هر بار که این گلبول‌ها به رشته‌های اعصاب مربوط به یکی از اندام‌های بدن بیمار حمله می کنند، آن اندام دچار مشکل می‌شود.

نشانه های این بیماری بی حسی و یا گزگز کردن اندام، ضعف، ناهماهنگی بین اندام و عدم تعادل، مشکل در راه رفتن، تاری دید یا دو بینی، اختلال عملکرد روده و مثانه و حساسیت به گرما می باشد.

فعالیت بدنی برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار مهم می باشد و در این زمینه یوگا فارغ از نوع و شدت اختلال عملکردی ناشی از بیماری، نقش بسیار مهمی را بازی می کند. انواع  یوگا مانند آسانا ( تناسب حالت بدن)، پرانایاما ( کار بروی تنفس) و مدیتیشن موجب افزایش آمادگی بدن، رفع تنش های عضلانی ( از طریق از بین بردن اسپاسم)، هماهنگی اندام و تعادل بدن، انعطاف پذیری و استقامت، کنترل و کاهش خستگی، افزایش تحمل در برابر گرما، بهبود گردش خون و تنفس، بهبود عملکرد اندام (روده و مثانه) و کاهش استرس و احساس شادابی خواهد شد. در ادامه ارتباط برخی عوارض بیماری و تاثیر حرکات یوگا بر آن آورده شده است.

 

      خستگی

· تمرینات ملایم مانند restorations  از بالا رفتن دمای بدن جلوگیری می کند همچنین باعث آرامش در اندام خواهد شد. این تمرین برای رفع خستگی بسیار موثر بوده و استرس را نیز کاهش می دهد.

· حرکات  restorationمانند حرکت بچه و جسد باعث بازیابی انرژی و شادابی بدن می شود.

 

   اسپاسم

· با استفاده از حرکات یوگا آرامش به اندام باز خواهد گشت. ماهیچه ها قابلیت انعطاف بیشتری پیدا خواهند کرد و فعال تر خواهند بود. حرکات کششی و تنفسی برای رفع تنش های عضلانی و اسپاسم بسیار مفید است.

·حرکت خم به جلو باعث کشش در پشت شما خواهد شد، این کشش در عضلات پشت ساق محسوس تر خواهد بود. این حرکت باعث رفع تنش ها در نیم تنه پایینی بدن خواهد شد. خم به پشت و خم به جلو موجب تقویت عضلات ستون فقرات می شود.

·حرکاتی مانند سگ با صورت پایین و خم به جلو در حالت نشسته تنش ها عضلانی را برطرف میسازد.

 

  محدودیت در حرکت

·تمرین در حالت نشسته برای افرادی که در حرکت دچار محدودیت می باشند مناسب می باشد. این حرکات در حالت نشسته و یا با استفاده از صندلی انجام می شود. افرادی که دراز کشیدن و بلند شدن برای آنها مشکل است، استفاده از صندلی به عنوان تکیه گاه مفید خواهد بود.

· برخی حرکات مانند جنگجو، تعادلی، چرخش در حالت نشسته برای این افراد مفید است.

 

 ضعف عضلات

·حرکاتی که موجب تحمل وزن می شوند استقامت و حجم عضلات را بهبود می دهند. حرکت سلام بر خورشید مثالی مفید در این زمینه می باشد. برای جلوگیری از خستگی این حرکات را آهسته، با تمرکز و با هوشیاری کامل انجام دهید.

·حرکات تعادلی مانند قایق موجب افزایش استقامت عضلات شکمی می شود.

·حرکت سگ با صورت پایین موجب تقویت بالا تنه و عضلات شانه می شود. حرکات در حالت ایستاده نیز موجب تقویت پاها می شوند.

 

تعادل کم و ناهماهنگی بین اندام

· حرکات ایستاده موجب تقویت پاها و بهبود حس تعادل خواهد شد. اگر مشکلی در ارتباط با حفظ تعادل وجود دارد، می توان از صندلی، دیوار و یا فردی در کنار خود کمک گرفت. حرکات چرخشی نیز موجب کشش به اطراف و تقویت عضلات ستون فقرات خواهد شد.

·حرکات تعادلی نیز جهت بهبود تعادل و هماهنگی اندام ها طراحی شده است و هدف حفظ تعادل در هنگام انجام این حرکات می باشد. تعادل بدن در این حالت نیاز به تمرکز و سکوت و تعادل فکری شما دارد که موجب تقویت تعادل فکری و جسمی خواهد شد.

 

حالت روحی

·تمرینات یوگا موجب آرامش درونی شما خواهد شد. ارتباط بین فکر و جسم در هنگام انجام حرکات یوگا موجب سلامتی هر دو قسمت خواهد شد. تمرکز، آرامش و درک درونی از ضروریات انجام حرکات یوگا می باشد.

·ارتباط ذهن و بدن موجب بهبود حالات روحی خواهد شد. تمرکز در انجام حرکات یوگا موجب مهارت کنترل فکر خواهد شد که به دنبال آن کاهش استرس ناشی از زندگی روزمره خواهد بود.

·حرکاتی مانند درخت و جسد برای این امر مفید خواهند بود.

مراجع:

 www.msactivesource.com

www.abc-of-yoga.com

www.seemorgh.com

 


نقش یوگا درMS (مالتیپل اسکلروز)

ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن بدن بر علیه خود دست به کار می شود بدین ترتیب که سیستم ایمنی بافت چربی اطراف اعصاب را مورد حمله قرار می دهد و تخریب می کند. این بافت که میلین نامیده می شود مانند عایقی که اطراف سیم های برق را می پوشاند اطراف تار های عصبی را در بر می گیرد.بدون غلاف میلین ایمپالسهای عصبی که از مغز به بدن می رسند دچار سر در گمی و جهت اشتباه می شوند یا به طور کل متوقف میشوند.به عبارتی دیگر اتفاقی مانند اتصالی پیدا کردن سیمهای

برق می افتد.

علائم MS

  •  بی حسی یاگز گز دست یا پا
  • ضعف بدنی
  • عدم هماهنگی در حرکات بدن
  •  عدم تعادل
  •  مشکلات راه رفتن
  • تکلم آهسته
  • تاری دید
  •  دو بینی
  •  اختلالات مثانه و روده
  •  سرگیجه
  •  عدم تحمل گرما 

فوائد یوگا درام اس

امروزه یوگا به عنوان یک روش عالی برای مدیریت ام اس شناخته شده است.یوگا برای طیف وسیعی از بیماران چه آنها که علائم بسیار جزئی دارند و چه آنها که روی ویلچر هستند کاربرد دارد.وضعیت های یوگا (آسانا) تمرینات تنفسی یوگا (پرانایاما) و تکنیک های مراقبه در یوگا می توانند به کمک هم نتایج مثبتی در روند بیماری ام اس داشته باشند. از جمله:

  • افزایش آگاهی فرد از اندام های بدن خویش
  • آزاد سازی تنش ها و از بین رفتن اسپاسم (انقباضات) عضلانی
  • افزایش هماهنگی و تعادل اندام ها  
  • افزایش انعطاف پذیری و قدرت اندام ها

  • کاهش خستگی

  • افزایش تحمل نسبت به گرما

  • بهبود عملکرد سیستم گردش خون و تنفس

  • بهبود عملکرد روده و مثانه

  • افزایش هشیاری

  • مدیریت  استرس

  • احساس بهبودی

آقای اریک اسمال یک نمونه ی بارز از بهبودی مبتلایان به  ام اس با استفاده از تکنیک های یوگا می باشد.ایشان در حال حاضر کلاسهای تخصصی یوگا تراپی در ام اس را در امریکا اداره می کنند.علاقه مندان می توانند برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با ایشان به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایند :

 

www.YogaMs.com


موضوعات مرتبط: یوگا
برچسب‌ها: گروه پروانه های نارنجی نارنجی پروانه ها ام اس یوگا ورزش

تاريخ : سه شنبه 20 خرداد 1399 | 14:1 | نویسنده : گیتا منصوری |
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
.: Weblog Themes By VatanSkin :.